8X VINKIT VALOKUVIIN

Saan usein kysymyksiä liittyen kuvien muokkaamiseen ja valokuvaamiseen. En koe, että olisin millään tavalla asiantunteva näissä jutuissa, mutta haluan jakaa muutaman vinkin, joiden avulla ainakin itse olen päässyt vauhtiin. Tykkään kokeilla paljon uutta, mikä onkin tärkeää löytääkseen oman tyylin ja visuaalisen identiteetin. Kokeilemalla keksii uusia kikkoja, joista lopulta pääsee oman tyylin ytimeen.

KUVIEN OTTAMINEN

VALO | Valo vaikuttaa kuvaan hyvinkin paljon. Yksi parhaimmista vinkeistä on välttää suoraa auringonvaloa – se tekee usein kuviin suuren kontrastin, eli kirkkaita valoisia kohtia ja tummia pimeämpiä kohtia, joita on jälkikäteen vaikeampaa muokata. Auringon paistaessa kannattaa hakeutua hieman varjoisampaan kohtaan. Auringon valoa voi kuitenkin hyödyntää kivoilla ja erilaisilla tavoilla – varjot ja kuviot lisäävät valokuviin mielenkiintoa.

LIIKE | Kuvista tulee eläväisempiä, kun kameran edessä oleva malli liikkuu hieman, esimerkiksi kävelee tai heiluttelee hiuksia. Kameran edessä on lopulta myös luonnollisempi poseerata, kun ei ainoastaan pönötä paikoillaan.

KUVAKULMA | Kuvakulman kanssa kannattaa kikkailla rohkeasti! Eri kuvakulmat saavat saman kuvan näyttämään aina hieman erilaiselta, joten kannattaa ensin ottaa kuvia vähän eri puolilta ennen lopullisen kuvakulman valitsemista. Usein ylempää otetussa kuvassa kohde näyttää pienemmältä, kun taas alempaa kuvattuna suuremmalta ja pidemmältä.

RAJAUS & SOMMITTELU | Kuvaan vaikuttaa myös rajaus ja sen sommittelu. Onko kuvan kohde keskellä kuvaa vai vähän reunemmassa? Jääkö kohteen yläpuolelle enemmän tilaa kuin alas? Tässäkin pätee sama nyrkkisääntö: kokeile rohkeasti!

EDITOINTIOHJELMAT

Lightroom | Ilmainen mobiilisovellus, jossa on paljon erilaisia muokkausmahdollisuuksia. Alkuun riittää opettelemista, kunnes oppii sovelluksen salat ja pääsee vauhtiin. Silloin editointi on mielekästä ja mahdollisuuksia on monia! Suosikkiominaisuuteni on monipuoliset perusmuokkaus-työkalut, esim. valotuksen ja värien korjaaminen.

VSCO | Helppokäyttöinen ja monipuolinen sovellus, jossa on hyviä ilmaisia filttereitä. Parilla eurolla pystyy ostamaan lisää filttereitä, joita on monipuolisesti jokaiseen kuvaan sopivaksi. Jos jonkun sovelluksen suosittelisin lataamaan, se on tämä! Mun lemppareita VSCO:n filttereistä ovat A6, A4, C8 & M5.

SNAPSEED | Tätä sovellusta käytän aika vähän, lähinnä pieniin ja tarkkoihin editointeihin. Tämän avulla olen joistain kuvista poistanut esimerkiksi reikiä seinästä tai roskia lattialta. Kyseisestä ohjelmasta löytyy myös sivellin-työkalu, jolla on helppo muuttaa tiettyjen alueiden valotusta tai väriä.

AFTERLIGHT | Tämä sovellus sisältää monipuolisia muokkausmahdollisuuksia, joista pääosin käytän maksullisia dust-filttereitä, joilla saa kuviin ”pölyä”.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s